Uitnodiging excursie en visiebijeenkomst Ecowijk Houten

Veel belangstelling voor Ecowijk Houten

Ruim 50 mensen kwamen op 19 mei naar het Houtense gemeentehuis voor de informatieavond over een ecowijk in Houten-Zuid. Tijdens deze avond informeerde Transition Town Houten alle belangstellenden over haar ideeën voor een nieuwe ecowijk in Houten-Zuid. Ter inspiratie vertelde Gudule Boland van de Utrechtse ecowijk Kersentuin een verhaal over het wonen in haar wijk en de manier waarop het project Kersentuin tot stand is gekomen. Vanuit het publiek kwamen veel enthousiaste reacties op dit praktijkverhaal. In kleine groepjes is er verder gepraat over hoe een ecowijk er volgens Houtenaren uit zou moeten komen te zien.

Bijeenkomst in Het Atelier

De avond heeft een concreet gevolg gehad: op 27 mei zijn 17 mensen in Eetcafé Het Atelier bijeengekomen die zelf aan de slag willen gaan om van het ecowijk project een succes te maken. Mensen die belangstelling hebben om in een dergelijke nieuwe ecowijk te gaan wonen en mee willen denken over of werken aan de ontwikkeling hiervan zijn bijzonder welkom zich bij deze groep aan te sluiten. Voor wie meer over de Ecowijk organiseert de groep binnenkort twee activiteiten:

Donderdag 10 juni om 19:30 uur is er een open bijeenkomst van de groep over o.a de visie en ideeën voor de ecowijk. Deze bijeenkomst is vrij toegankelijk en wordt gehouden in Lorech, Hollandsspoor 37, 3994 VT.

Maandag 14 juni 19:30 uur is er een bezoek aan de Utrechtse Ecowijk De Kersentuin, Atalantahof 11, 3544 VD Utrecht. De initiatiefnemer van die wijk Jeroen Hollander geeft daar een rondleiding. Aanmelden voor deze excursie kan via een mailtje aan houten@transitiontowns.nl
Hieronder staan een paar sheets uit de presentaties van Luuk van der Werf (TT Houten) en Gudule Boland (De Kersentuin):

7 of 8?

8, nu nog leeg...

Kersentuin, inleiding

Kersentuin, het begin

Kersentuin, wensen

Kersentuin vanuit de lucht

Advertenties

One thought on “Uitnodiging excursie en visiebijeenkomst Ecowijk Houten

  1. De locatie die jullie op het oog hebben, was 2000 jaar geleden een belangrijk dorp langs een rivier. In Hofstad 4-west tussen de AH en Castellum liep de Rijn of een zijtak van de Rijn. Aan één oever stonden verschillende huizen. De rivier maakte een bocht ten zuiden van Hofstad 2 (De Mossen) en liep via dat metalen ding op het weiland naar de Tiendweg, waar een stenen Romeinse villa wordt vermoed.
    Meer op http://www.oudhouten.nl (Romeinen) over dit gebied.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s