Indrukwekkende film HOME met goede suggesties toe

Woensdag 23 juni hebben we met zo’n 20-tal mensen naar de film gekeken. Het is een hele indrukwekkende film waarin via vele mooie beelden getoond wordt wat onze Aarde ons geboden heeft en nog steeds biedt aan leven.
Ook was de boodschap helder: wij als mensen hebben de balans verstoord en hebben veel meer genomen dan goed was voor het voortbestaan van het leven op Aarde: alle micro organismen, het water, de grondstoffen, de bomen de grote hoeveelheid dieren, de mensen leveren een eigen bijdrage in de kringloop. We kunnen – als we er voor kiezen – de balans weer meer terugbrengen. Dat gebeurt door te zoeken naar alternatieve vormen van energiewinning (indrukwekkende windparken voor de kust van Denemarken, grote hoeveelheden zonnecollectoren in de Sahara) maar ook kleinschaliger tuinbouw en sociale netwerken waarin gekozen wordt voor win-win situaties en met elkaar samenwerken en delen.

Na afloop van de film hebben we met elkaar gepraat over wat we in Houten konden doen en een belangrijk punt was dat mensen aangaven dat onze site toegankelijker gemaakt moet worden zodat je op een makkelijke manier oproepen kunt plaatsen om met elkaar te oogsten, regentonnen te plaatsen, bij boerderijen langs te gaan om informatie voor de lokale voedsel gids te verzamelen enz.
Ook zou misschien een forum handig zijn om kennis uit te wisselen (mag je bijvoorbeeld bij een huurhuis de regenpijp doorzagen om een regenton te plaatsen?). Ook zou er een rubriekje kunnen komen waarin mensen kunnen aangeven welke vaardigheden ze willen leren en andersom waar mensen kunnen reageren die daar wel een workshop over willen geven (bijv. snoeien van fruitbomen).

Een nieuwe idee is het plaatsen van bordjes op de locatie waar fruit/noten bomen zijn met informatie welke soort het betreft en wat informatie over groei/bloei/bestuiving/rijpen en wanneer er geoogst kan worden (eventueel een bepaalde oogstzaterdag?).
En tot slot een vooraankondiging van de mobiliteitsweek tussen 12-22 september, waarin de fietsersbond actie gaat voeren.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s