Na regen blijdschap

Met trots presenteren wij onze nieuwe aanwinst: de regenzuil!

Weinig ruimte, véél water: een regenzuil

We zijn dit voorjaar begonnen met enkele kleine voedselprojecten in onze tuin: een vierkant meter tuintje, een geveltuintje en een peer- en perzikboompje op stam. De zorg voor de jonge aanplant betekende ook regelmatiger water geven. En hiermee was ook de behoefte aan een regenton geboren.

Maar wat voor een ton: hout of plastic,  rond of vierkant, groot of klein? Na bezoekjes aan De Schouw en Welkoop en oriëntatie op internet zijn we helemaal gevallen voor de REGENZUIL van Orso Design. Dit is een slanke ovale zuil met ca 55 cm doorsnee op het breedste punt en een hoogte van 2.15m waarin we 400 liter regenwater kunnen “oogsten”. Hij is niet goedkoop maar kan hopelijk vele jaren vele liters drinkwater besparen bij het water geven van de planten in de tuin en binnenshuis, maar ook bij het wassen van ramen en wellicht nog veel meer huishoudelijke klusjes.

Stap 1: regenpijp doorzagen

Na de aanschaf hebben we de zuil zelf aangesloten op de regenpijp, wat vrij eenvoudig was. We delen deze ervaring graag met anderen dus neem gerust contact op (eetbaarhouten@gmail.com).  Snel na de installatie viel een flinke regenbui en vol enthousiasme hoorden we de eerste liters de zuil in lopen. De inscriptie op de zuil: Post Nubila Jubila wat betekent Na Regen Blijdschap wordt helemaal waargemaakt!

Hanneke Waterschoot

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s