Zaterdag 2 oktober: Appeltaart Van Houtense Bodem


We zijn gewend om het hele jaar bij de supermarkt fruit en groente uit allerlei werelddelen te kopen en zijn bijna ‘vergeten’ dat  bijvoorbeeld appels heel goed in Nederland kunnen groeien.

Sterker nog, de gemeente heeft er voor gezorgd dat je op een aantal plekken in Houten appel-, peer-, pruim-, walnootbomen nog in het ‘wild’  kunt aantreffen evenals bramen, vlierbessen en hazelnoot!

De werkgroep Eetbaar Houten nodigt iedereen uit om op zaterdag 2 oktober samen appels te plukken op diverse plaatsen in Houten. We verzamelen om 12.00 uur bij de Klaverhof. Van de eerste pluk worden dan ter plekke appeltaarten gebakken zodat als we klaar zijn er bij een kop koffie, thee of limonade een lekker stuk warme appeltaart is van eigen Houtense bodem! De rest van de geplukte appels zullen vervolgens verdeeld worden. Neem zelf een beker mee en een tas of emmer om appels te verzamelen (contact: eetbaarhouten@gmail.com).

Voor meer informatie zie: een filmpje van Omroep Houten

Advertenties

3 thoughts on “Zaterdag 2 oktober: Appeltaart Van Houtense Bodem

 1. Heel leuk initiatief! Ik wens jullie vanuit Huizen een mooie, zonnige en gezellige dag en natuurlijk een fantastische oogst! Veel plezier en wellicht tot op de appelplukdag.

  José

 2. Helaas, kunnen wij 2 oktober niet.
  We lazen iets over ladders meenemen, wij hebben echter ook een fruitvanger, mocht iemand die willen lenen: prima!
  Zou het (voor een volgende keer) ook een idee zijn om een uitnodiging om te pliukken op te hangen bij de voedselbank (de zogenaamde 2 vliegen…)

  Sukses met plukken,
  Pieter en Els

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s