Geslaagde appelpluk

Achter een schaaltje met lekkere warme appelmoes zit ik dit berichtje over de appelplukdag van afgelopen zaterdag in te typen. Het is heel gezellig geweest en zoals Daniel schreef kun je niet “dichter bij het grond-idee van TT komen: lokaal, handen-uit-de-mouwen, onbekenden ontmoeten, letterlijk leuk voor jong en oud”.

De Klaverhof was het centrum van de activiteit. Jantine was samen met man, kinderen en alle pannen en voorbewerkt deeg al voor 12 uur aanwezig om de kolen al vast op te stoken zodat we zodra er appels waren konden gaan bakken. Een oudere echtpaar is er de hele tijd bij geweest. Zij heeft vele appels geschild en hij is de ladder op gegaan op de Klaverhof en heeft ook meegeoogst met de fruitvanger op de Doornkade.

Nadat Hanneke om 12.00u verteld heeft waarom deze activiteit is het startschot voor de pluk gegeven door een voorbijganger die zijn hond aan het uit laten was en het een erg leuk idee vond. Een kleuter die zelf aan de Klaverhof woont, klom enthousiast op de ladder en plukte stralend haar eerste appel. Andere kinderen hebben hun emmertjes volgeladen met appels en hebben deze naar ‘het verzamelkleed gebracht’.
Er is een delegatie naar de Goudsmedengilde gegaan (en hebben op de terugweg nog hazenoten van het rond meegebracht voor de taart) en nadat de Klaverhof leeg was zijn we nog naar het Imkerspark en de Doornkade gegaan.

Ondertussen zwaaide Jantine met verve de scepter over de pannen en stond de reporter van Omroep Houten vakkundig te woord. Kijk zelf maar naar het leuke filmpje dat er gemaakt is door Omroep Houten. KLIK HIER VOOR FILMPJE VAN OMROEP HOUTEN.

Na gedane arbeid hebben we met elkaar heerlijk in het zonnetje een stuk warme appeltaart gegeten en de oogst verdeeld. Ter afsluiting klonk een vrolijk: tot volgend jaar!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s