Consuminderen: trendy en groene zuinigheid

Op donderdag 28 oktober 2010 organiseert Transition Town Houten om 19:30 een film- en discussieavond over consuminderen in de Vuurtoren (Zijdemos 30 in Houten-Zuid). Consuminderen is een tegenreactie op de tendens van kopen, kopen, kopen in het einde van de 20e eeuw. In plaats van meer, meer, meer en druk, druk, druk kiezen consuminderaars ervoor meer te doen met minder. Daarmee doe je niet alleen jezelf een plezier. Ook het milieu vaart er wel bij!

Wereldwijd wordt de afvalberg met de stijgende welvaart en de toenemende wereldbevolking alsmaar groter en groter. Een belangrijke oorzaak is dat we steeds meer spullen kopen: kleding, vervoermiddelen, witgoed, computers, mobieltjes, meubels, en ga zo maar door. We hebben veel en veel meer spullen dan onze opa’s en oma’s en elke volgende generatie heeft nog meer. Waar eindigt dat? En kan dat ook anders? Kan je zuiniger leven met minder spullen en toch de waardevolle zaken in het leven behouden? Of is het juist makkelijker om de waardevolle zaken in het leven te herkennen zonder alle spullen? Op donderdag 28 oktober 2010 gaat Transition Town Houten dit onderzoeken in een film- en discussieavond over consuminderen.

We starten de avond met het bekijken van de aflevering ‘Reduce, re-use, recycle’ van het programma “De Vlinderrevolutie”. Aanvang 19.30 tot 22.00 uur, locatie de Vuurtoren (Zijdemos 30, Houten). De toegang is gratis, waarbij koffie en thee tegen kostprijs geschonken worden.
Na de film willen we met elkaar op zoek gaan naar manieren van consuminderen die ons aanspreken. Inwoners van Houten en omstreken zijn van harte welkom.

Advertenties

One thought on “Consuminderen: trendy en groene zuinigheid

  1. Gisteren hadden we het ook over Carrotmobs. Hier een link naar een video waarin het verschijnsel wordt toegelicht. Iets om in Houten te organiseren?!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s