Hoe duurzaam leef jij?

Ga de uitdaging aan! Doe van 7 tot 14 november mee met No Impact Week NL. No Impact Week is een experiment van een week. Tijdens deze week word je uitgedaagd om stap voor stap je impact op het milieu te verminderen. Het is de ultieme kans om erachter te komen wat dit betekent voor jouw kwaliteit van leven: kan een levensstijl die beter is voor de planeet samengaan met een leuk(er) leven? Hebben we alle luxe en gemak echt nodig, of kost dit vooral veel geld en tijd?

Tijdens No Impact Week kijk je naar, en pas je je gedrag aan op het gebied van consumeren, afval, transport, voedsel, energie & water. Dit zijn veel van de onderwerpen waar het om gaat bij het verduurzamen van je levensstijl. Aan de hand van een handleiding, die je krijgt als je je aanmeldt, ga je elke dag een stapje verder. Ook kijk je hoe je de impact die je wel hebt op het milieu, kunt compenseren. No Impact Week NL start op zondag 7 november en eindigt op zondag 14 november.

TT Houten beveelt de No Impact Week van Harte aan. Vanuit de initiatiefgroep van TT Houten doen er daarom verschillende mensen zelf mee. Op 11-11-10, de dag van de duurzaamheid willen we de Houtense deelnemers uitnodigen om ervaringen uit te wisselen. Meer informatie daarover volgt op deze website zodra we een beeld hebben hoeveel mensen meedoen.

Het belangrijkste: aanmelden kan via www.noimpactweek.nl. Op die pagina staat ook meer informatie over de week. Iedereen die daarnaast een mailtje aan houten@transitiontowns.nl stuurt of hieronder een reactie achterlaat nodigen we uit voor een bijeenkomst. Hieronder ter inspiratie een filmfragment van de Amerikaan Colin Beavan die een jaar lang ‘ No Impact Man’ was. Hij schreef er over in zijn blog en boek.

Advertenties

3 thoughts on “Hoe duurzaam leef jij?

  1. Goed idee, ik doe mee!
    Het lijkt erg in het gedachtengoed van Tim Jackson. Dat is een Engelse wetenschapper die heeft aangetoond dat er aanvankelijk een positieve relatie is tussen het hebben van veel spullen en welzijn, maar dat dit op een gegeven moment (zoals nu in onze westerse cultuur) omslaat in een negatieve relatie: meer spullen kopen maakt je minder gelukkig.

  2. Inspirerende man de No Impact Man, net als zijn Belgische collega, de Low Impact Man. Ons gezin leeft al weer een aantal jaren met een zo’n klein mogelijke voetafdruk. Soms hebben we wel eens zin om ermee te stoppen want het lijkt niet zoveel te helpen, maar precies daarom is jullie initiatief zo waardevol! Weer op een positieve manier er naar kijken en elkaar inspireren. We komen graag langs op 11-11 als jullie er een bijeenkomst voor organiseren. We horen het graag, groet Danny en Brigitte

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s