Appelboomgaard Rijsbrugsepad/Kooikerspad

Bij de bouw van Houten Noord-Oost zijn een aantal fruitboomgaarden overgenomen  en gerooid door de gemeente. Een paar oude  kersen- en perenbomen staan nog fier aan de rand van het boomgaardje naast ‘t Schoolhuys aan het Rijsbrugsepad/ Kooikerspad. De gemeente heeft in de jaren ‘80 en ‘90 een aantal lagere appelbomen geplant op een stukje grond van een vroegere boomgaard. De bomen worden uiteraard wel verzorgd maar moeten ingepast worden in al het andere onderhoudswerk van de gemeente. En zijn daardoor meer boom dan fruitboom.

We zijn aan het kijken of we met een groep bewoners de appelboomgaard kunnen ‘adopteren’ en de appelboompjes zelf kunnen gaan  snoeien zodat ze weer tot volle bloei kunnen komen, met een lekker volle oogst in het najaar.

Vrijdag  18 maart 2011 zijn we gestart met de eerste snoei onder leiding van de heer van der Wind, voorheen fruitteler en buurtbewoner. Na eerst een uitleg  over wat wel en wat niet weggesnoeid moest worden (en waarom!) zijn we aan de slag gegaan en hebben we onder zijn toeziend oog de eerste boompjes gesnoeid.

Zaterdag 26 maart gaan we van 9.30-12.00u verder. Ook dan zal de heer van der Wind aanwezig zijn als vraagbaak.

Als je zaterdag de 26-ste wilt mee doen of als je in de toekomst wilt meedoen, meld je dan aan op eetbaarhouten@gmail.com of tel. 06-16844794

Kijk naar het leuke filmpje dat er gemaakt is door Omroep Houten van de eerste snoeidag.

 

 

Gemaakt door Omroep Houten.

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s