Regentonnen

De regenzuil

Vaak zijn regentonnen maar onaanzienlijke en wat onhandige objecten in je tuin. Ze besparen dan wel een hoop water, maar het oog wil ook wat. Gelukkig zie je de laatste tijd steeds leukere varianten opduiken. Zo installeerde TT’er van het eerste uur Michiel van Liere afgelopen week een lange en slanke Regenzuil (zie de foto links). Door de langgerekte vorm neemt de zuil relatief weinig ruimte in, en toch gaat er 400 liter water in.

De Raindrop

Voor wie het design erg belangrijk vind is de Raindrop van ontwerper Bas van der Veer ook een interessante optie. Hij is mooi én praktisch, want de ingebouwde gieter kan er direct gevuld uit worden gehaald. De Raindrop gaat relatief slim om met de ruimte doordat hij direct op de regenpijp kan worden aangesloten. De maximale capaciteit van de grote Raindrop is 75 liter en daarmee vooral geschikt voor stadstuinen. Er bestaat ook een kleine versie.

Over smaak valt niet te twisten, maar vrolijkmakend is tenslotte ook de Regenpompoen die we o.a. tegenkwamen bij de Regenwatershop

Regenpompoen

Deze oranje reus van 550 liter is zeer geschikt voor mensen die nog een functionele eye-cather zoeken voor in hun grote moestuin. Deze pompoen vormt het definitieve bewijs dat er tegenwoordig van alles mogelijk is op het gebied van regentonnen.

Advertenties

3 thoughts on “Regentonnen

 1. Heel fijn dat er meer aandacht is voor de praktische
  en disigne, opvang van regenwater.
  Jammer dat de prijzen er niet bij vermeld zijn.
  Mag je een regenton zomaar op je regenpijp aansluiten?
  Ik bedoel bij een huurwoning?
  Dank jullie wel,
  Jacqueline Magielse

  • Dank voor je reactie Jacqueline.
   De prijzen zijn de achterhalen als je op de links druk. Op dit moment, juli 2011, staan ze in de folder voor €169,- (Raindrop), €269,- (Regenzuil) en €595,95 (Regenpompoen). Het kan allemaal een stuk goedkoper natuurlijk (Marktplaats, zelf maken van een afgedankte kliko of gewoon een goedkoper model) maar dat is weer een ander artikel. Hoe het zit met huurwoningen weet ik niet. Het lijkt me verstandig om toestemming te vragen. Mocht je dat gaan doen dan hoor ik graag wat de reactie was.
   Groet,
   Daniel

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s