Gezocht mensen die Buurtmoestuin Noord-Oost willen opzetten

Naast basisschool Klavertje Vier aan de Eggeveld, stelt de gemeente Houten een stuk grond beschikbaar voor een buurtmoestuin van zo’n 200 vierkante meter (o.a. het gearceerde terrein in de luchtfoto).
Er staan nu nog noodlokalen op die in de meivakantie gesloopt worden. Daarna zal de gemeente de grond bouwrijp gaan maken.

In een buurtmoestuin verbouwen buurtbewoners samen groente en fruit. Dit heeft een aantal bijzondere kansen. Het stelt de bewoners in staat hun eigen voedsel te verbouwen en hierover vaardigheden en kennis op te doen, het brengt voedsel en voedselproductie dichterbij huis en het biedt de mogelijkheid om samen te werken met mensen uit je eigen buurt.

Om deze moestuin gestalte te geven zijn we op zoek naar mensen die dit project mee op poten willen gaan zetten. Deze kerngroep gaat zich bezighouden met o.a. ideeen verzamelen via succesvolle buurtmoestuinen in andere gemeenten, het ontwerp van de tuin, contact met de media en gemeente, en het aantrekken van buurtbewoners die in deze tuin willen gaan werken.

Voor informatie en aanmelding kunt u terecht bij: Renée Brabers email-adres: reneebrabers@hotmail.com

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s