Kiemkracht! zadenruilavond op maandag 5 maart

Op maandag 5 maart om 20.00 uur organiseert TT Houten een avond over Zaden en Zaaien in de Meerkoet, Meerkoetweide 39 Houten. 

Wat is en nu leuker dan in de zomer de tuin in te lopen en hier en daar wat groenten of fruit te kunnen plukken. Vers en zelf gekweekt! Nu de eerste, vroege zonnestralen zich af en toe voorzichtig laten zien, begint het bij velen te kriebelen om in de tuin te beginnen. Maart lijkt misschien vroeg om je al bezig te houden met de tuin, maar voor het zaaien van je eigen groenten is het hét moment om voorbereidingen te treffen.

Of je nu voor het eerst wilt beginnen met eetbare planten in je tuin te groeien of dat je al een (moes)tuin hebt, het begint altijd met zaadjes. Maar als je een heel zakje zaadjes uitplant, kan je zomaar met 30 tomaten planten komen te zitten. En de variëteit is juist zo leuk!
Transition Town Houten organiseert daarom op maandagavond 5 maart een zaden ruil beurs. Dé plek om je teveel aan zaden te ruilen tegen iets anders eetbaars wat je kan zaaien.

De avond zal worden ingeleid door Elly en Anna Hollander van de moestuin Brassica in Schalkwijk. Zij vertellen iets over hun tuin en het starten van een moestuin en er is volop gelegenheid om vragen te stellen..
Onder het genot van een kop koffie of thee, kan daarna het ruilen van zaden en ervaringen op het gebied van moestuinen beginnen.

Verschillende demonstratie materialen zijn door de Welkoop beschikbaar gesteld. Deze producten verloten we onder de deelnemers van de avond. Ook zorgen we dat niemand zonder zaden de avond verlaat, zodat je gelijk kan beginnen met zaaien!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s