Een grote revolutie in het ‘kleine’

10-10-12, Nationale dag van de duurzaamheid. Veel evenementen in het land. Trouw komt met haar jaarlijkse Duurzame Top Honderd (met o.a. Houtenaren Cornelis Blok en Ad van Wijk en TT’er Paul Hendriksen). TT Houten was actief bij het Studium Generale Programma ‘Doe-het-zelfrevolutie’ tijdens de Utrechtse Vredesdagen, met twee goed bezochte workshops.

Voor wie dit allemaal heeft gemist, geen nood, want de Tegenlicht uitzending van maandag 8 oktober is een prachtige en inspirerende introductie tot de transitie die gaande is. Van harte aanbevolen!

VPRO Tegenlicht 08-10-2012

“Er is een grote revolutie in het ‘kleine’ aan de hand. Zoals we van lezers bloggers zijn geworden, transformeren we nu van consument naar producent. Van energievoorziening tot verzekering, alles wordt kleinschalig en lokaal. In Tegenlicht het revolutionaire antwoord op de wereld van de multinationals.

In Power to the People brengt regisseur Sabine Lubbe Bakker bezoeken aan het ‘energiepositieve’ Samsø (waar zij wordt rondgeleid door initiatiefnemer Søren Hermansen), aan Texel Energie –dat streeft naar energieonafhankelijkheid in 2020-, aan Grunneger Power, één van de meest succesvolle energiecoöperaties en aan de Utrechtse bedenkers van het ‘broodfonds’, een nieuwe collectieve kijk op arbeidsongeschiktheid. Marjan Minnesma van stichting Urgenda verklaart waarom de beweging van onderop nu ook in Nederland overal opduikt. En de Amerikaanse econoom Jeremy Rifkin, al jarenlang voorvechter van verduurzaming, voorspelt dat het burgerkapitalisme binnen twee jaar onze wereld zal veranderen.”

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s