Lezing over voedselbossen op 18 februari

Op woensdagavond 18 februari geeft Xavier San Giorgi een lezing over voedselbossen in de Krachtfabriek (voormalig schoolgebouw Putterhaag 2, Houten). Bij een voedselbos worden ecologische principes van een natuurlijk bos benut om een verrassend grote variatie aan fruit, noten en eetbaar blad te produceren. Maar dat kan ook in het klein in je eigen tuin of iets groter in je eigen  omgeving.

Xavier vertelt tijdens deze praktische avond hoe wij zelf de principes van een voedselbos kunnen gebruiken en toepassen in onze eigen woonomgeving. Xavier San Giorgi en Wouter van Eck zijn experts op dit gebied en hebben het voedselbos in Makeblijde aangelegd.

Inloop 19.15, aanvang 19.30 uur tot ongeveer 21 uur met een koffiepauze halverwegen. Entree: vrijwillige bijdrage.

http://www.foodforestry.nl/

Advertenties

2 thoughts on “Lezing over voedselbossen op 18 februari

  1. Hi, jullie waren bezig een map te maken van allerlei eetbare delen (bomen, planten, struiken) binnen Houten. Zoals de walnotenbomen tegenover de Ruiterkamp. Is al die informatie inmiddels gebundeld en ergens inzichtbaar of op te halen? Bedankt!

    • hallo Sammy,

      Daar zijn we nog mee bezig. We zetten al die informatie op de website http://www.plukdestad.nl. Het werk ligt nu even stil, omdat de bomen en struiken zonder blaadjes eraan lastiger te herkennen zijn. In het voorjaar gaan we ermee door. Wil je ook helpen? Stuur dan svp een mail aan Diana Hasken (hasra@ziggo.nl). Zij coördineert dit project namens Transition Town Houten.
      groet, Olga

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s