Vaste planten voor een voedselbos

Er was woensdag 18 februari 2015 volop belangstelling voor de lezing van Xavier San Giorgi van FoodForestry Nederland over voedselbossen. Binnenkort staan in tuinen en plantsoenen in (de omgeving van Houten) vast veel meer eetbare planten.

Xavier vertelde over de eigenschappen van bekende en ons nog onbekende planten. Wist u bijvoorbeeld dat de blaadjes van een linde eetbaar zijn als sla? En dat mini kiwi’s gewoon in Nederland kunnen groeien en dat je ze met schil en al kunt opeten? Meer over eetbare planten en voedselbossen is te vinden in de boeken op de foto’s en op de website: http://www.pfaf.org.

Wat is een voedselbos?
Bij een voedselbos worden ecologische principes van een natuurlijk bos benut om een verrassend grote variatie aan fruit, noten en eetbaar blad te produceren. Een voedselbos is tegelijkertijd een mooie plek, waar mensen, vogels en insecten graag verblijven. Voedselbossen zijn productief zonder schadelijke inputs als kunstmest of bestrijdingsmiddelen. Indien goed ontworpen kan ook volstaan worden met weinig beheer. Een (grote) achtertuin is al als voedselbos in te richten, maar ook stadsparken en agrarisch gebied zijn zeer geschikt.

20150218_213618 (2) 20150218_213714 20150218_213758 (2)

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s