Tassenworkshop “Little Green Bag”

“Gaat het zo mee?” Deze vraag hoor je al vaker aan de toonbank. En vanaf 1 januari 2016 helemaal, dan worden de gratis plastic tassen verboden in winkels en markten. Wist u dat er gemiddeld 3.000.000.000 plastic tasjes jaarlijks in Nederland worden weggegeven? Dat zijn 170 tasjes per persoon per jaar. Een groot deel van deze tassen verdwijnt als zwerfafval; op de Nederlandse stranden zit de plastic tas in de top 3 van aangespoelde materialen. Met dit verbod voorkomen we ook verspilling van grondstoffen. Mag het een tasje minder zijn?

Maak een tas voor jezelf en één voor een ander
Kom op zaterdagochtend 21 november naar De Krachtfabriek en volg een workshop recycle-tassen maken. Maak voor een klein bedrag een shopper of groentetas, krijg uitleg, materiaal en het patroon en misschien kun je er thuis nog een maken voor een ander. Zo’n tas past prima in de zak van de duurzame Sinterklaas of onder de kerstboom!

Meedoen aan deze workshop
De workshop is een samenwerking tussen Transition Town Houten, de Krachtfabriek en Studio Michèle Leeman. Deze modevakschool geeft al 12 jaar naailes en workshops in Houten. De workshop wordt gehouden van  9.30–11.00 en van 11.00-12.30. De kosten zijn €5,00, inclusief materiaal en een kopje koffie of thee. De naaimachines staan al klaar in De Krachtfabriek. De tassen worden gemaakt van banners, de groentetasjes van gaasstof. Natuurlijk mag je ook je eigen stof meenemen. Heb je zelf een stofschaar neem deze dan zeker mee. Ook met weinig naai-ervaring is dit goed te doen.

Aanmelden:  voor vrijdag 20 november 12.00 uur via: eetbaarhouten@gmail.com onder vermelding van je voorkeurstijd
9.30 – 11.00 = blok1
11.00 – 12.30 = blok 2
Vol=Vol !!

Waar? De Krachtfabriek, Puttershaag 2 te Houten.

Oproep:
Heb je zelf oude banners/vlaggen die we voor dit doel mogen gebruiken? Neem ook dan contact op met eetbaarhouten@gmail.com

20151013_115010

Shopper

groente-fruit-zakje

Groente-fruit-zakje

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s