Contact en nieuwsbrief

Voor vragen, opmerkingen en natuurlijk leuke ideeën kan je een mailtje sturen naar:

TTHouten@gmail.com

Eventuele vragen kunnen ook onderaan de pagina gesteld worden.

Inschrijven op de TT nieuwsbrief kan via de volgende LINK.

 

Nieuwsbrieven archief:

Nieuwsbrief 18, januari 2015
Nieuwsbrief 19, februari 2015

Advertenties

12 thoughts on “Contact en nieuwsbrief

 1. Zonnepanelen is op zich goed bedoeld, maar als jullie echt bij willen dragen aan CO2 reductie is het veel efficienter om een bos te planten of te investeren in windenergie. (lees mijn blog)
  vriendelijke groet,
  Johan Jonker

  • Het is meer een én én verhaal. Zonne-energie, windenergie, aardwarmte, biovergisting, waterkracht etc. etc. Met het oog op piekolie en klimaatverandering kunnen het allemaal goed gebruiken om in onze energievraag te voorzien. De reden voor TT Houten om in februari een themabijeenkomst aan zonne-energie te wijden is niet dat we deze vorm specifiek promoten maar simpelweg dat de subsidieronde voor zonnepanelen op 1 maart 2010 opent. De regeling was vorig jaar in één dag gevuld.

 2. Wat ik me afvraag… Als je een ecowijk hebt en een duurzaam huishouden hebt. Eten jullie dan ook geen vlees?

  Autorijden is namelijk minder milieubelastend, dan vlees eten. En beter voor je gezondheid dan vleeseten.

  • Als je die vraag zou stellen aan de mensen die actief zijn bij TT Houten of de mensen die de nieuwsbrief ontvangen (ruim 100) krijg je heel verschillende antwoorden Frank: ja, nee, soms, alleen vis etc. Iedereen maakt daarin en ook bij andere thema’s zijn eigen keuzes en die diversiteit koesteren we. TT is er voor iedereen. Wat we met TT vooral van de grond proberen te krijgen is dat Houtenaren samen aan de slag gaan om Houten duurzamer, mooier en veerkrachtiger te maken. Daarnaast is het natuurlijk mooi als we mensen inspireren om voor zichzelf andere keuzes te maken. Wat betreft jouw statements over vlees eten: interessant. Ik vertaal het even als volgt: niet alleen de heilige koe maar ook de levende koe (en varken en kip) moet op de klimaatagenda. Dat lijkt me een mooi thema voor een TT bijeenkomst.
   Groet,
   Daniel van Geest, TT Houten

 3. Bedankt voor je antwoord Daniel. Vlees werd altijd achterwege gehouden als milieubelastend, terwijl het al 15 jaar bekend is dat het een enorm impact heeft. En dan gaat het niet alleen om de productie, maar ook het transport en bewaren (koelinstallaties).

  De politiek heeft echter de auto verheven tot zondebok en de bioindustrie buiten schot gehouden. Dit vanwege het hoge CDA-gehalte in alle machtsbepalende organen en de autozondebok kun je makkelijk belastingmelken.

  Het zou eerlijk zijn voor het milieu als jullie vlees inderdaad meenemen in de discussie. Zelf val onder de categorie soms, maar vanwege dierenwelzijn en gezondheidsreden. Dat het voordeel heeft voor milieu is mooi meegenomen.

  Succes en hoop meer van jullie te vernemen.
  (Nieuwsbrief krijg ik al)

 4. Hallo Anneke,
  Vlg mij ben jij degene die het snoeien van de appelbomen gaat coordineren?
  Ik heb me nl daarvoor opgegeven , maar nu komen mijn eerste gasten 18 mrt al om 11 u i.p.v. 16.30.u. Ik zal 18 mrt dan niet aanwezig kunnen zijn.. Maar als bekend is wanneer er aan de lobbendijk gesnoeid gaat worden hoor ik het graag op tijd. Bedankt nog voor de fijne avond en groetjes Jacqueline Magielse

 5. Hoi voor het eerst op website tthouten, ziet er goed uit. Heb duurzaam idee voor Houten zuid, concreet project, komt de werkgroep voedsel ( of eetbaar houten?) binnenkort bijeen, kan ik daar een keer aansluiten en idee delen of werkt dat anders? Ik hoor het graag, groet Igor

  • Ha Igor, we hebben elkaar gesproken bij TTHouten/eetbaar Houten.
   Hoever ben je met je project ben je al bij de gemeente geweest? W zijn nieuwsgierig. Laat wat van je horen. groet Monique

 6. Een gezellige en leerzaam debat geweest met lokale politici na aanleiding van de film Power to the people” ! Goed om een aantal groenbewuste mensen als de Houtense TTers, Buurtmoestuin de Buurtklaver, Ruilkring, Groen-links, wethouder duurzaamheid. en de milieuwerkgroep. Eco-Move Houten werkt graag aan mee aan een gezondelokale luchtkwaliteit en veilige leefomgeving.

 7. Ik heb een idee voor TT Houten, overgenomen van een uitwisseling over duurzaamheid met Estland. Een energietrail maken voor de fietser of wandelaar in Houten.

  • hallo Wies,
   Leuk die Energytrail! Gisteren over gesproken tijdens de brainstorm van Transition Town Houten. Annette de Vries en Marianne de Fouw willen ook meewerken aan dit idee.
   groet, webmaster Olga Boogaers

   • Ha Wies ja zeker een leuk idee, zoals jullie weten heb ik me ook ingeschreven tijdens de brainstorm van Transition Town Houten voor de Energytrail! dus we zijn al met een flink clubje!
    Wat Mij betreft kunnen we een datum plannen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s