Duurzame activiteiten

De afgelopen jaren zijn in Houten vele duurzame activiteiten ontplooid. Sommige vanuit Transition Town Houten, andere omdat de tijd er blijkbaar rijp voor is. Hieronder (in willekeurige volgorde) een opsomming van activiteiten die wij ondersteunen, omarmen of een warm hart toedragen:

Buurtklaver
De buurtKlaver, een buurtmoestuin in de wijk Het Veld
. BuurtKlaver is opgericht door enthousiaste buurtbewoners van Houten Noord-Oost die erg graag met de handen in de aarde wroeten, liefst nog met een gezond en eetbaar resultaat aan het eind.

Ecowijk
Ecowijk Houten, start bouw voorjaar 2015 (nog een paar huizen te koop)

de krachtfabriek
De KrachtFabriek: een sociale onderneming die zich ten doel stelt bij te dragen aan een transitie naar een meer humane en duurzame samenleving, door omgevingen te creëren waar werkwillenden in hun kracht komen.

local2local_krommerijn
Local2Local is een initiatief van voedselproducenten van het Eiland van Schalkwijk en uit de Krommerijnstreek die de handen ineen hebben geslagen om eerlijk en gezond lokaal voedsel in de regio bereikbaar te maken.

makeblijde
Bij het voedselbos in Makeblijde worden ecologische principes van een natuurlijk bos benut om een verrassend grote variatie aan fruit, noten en eetbaar blad te produceren.

milieuwerkgroep Houten
De Milieu Werkgroep Houten is opgericht met het doel natuur, milieu en landschap te beschermen en om een bijdrage te leveren aan de bewustwording van en meningsvorming over milieuvraagstukken.

PlukDeStad

 

repaircafe
Tijdens een Repaircafé kunnen inwoners van Houten en directe omgeving met hun kapotte spullen naar het Repaircafé in de Stadswerkplaats komen waar deskundige vrijwilligers zullen proberen die spullen te repareren. Die reparatiediensten worden gratis aangeboden.

RUILKRING logo
Ruilkring Houten is een groep mensen die met elkaar diensten en voorwerpen ruilt. Dat kan alles zijn wat je maar kunt bedenken. Om te zorgen dat je niet over en weer met dezelfde persoon hoeft te ruilen, hebben we een ruilmiddel, de Handjes.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s