Wie zijn wij?

Begin 2015 bestaan de groepen TransitionTown Houten en Eetbaar Houten uit de volgende mensen (achter van links naar rechts en voor van links naar rechts):

Wies van ’t Klooster, André Botermans, Mariëtte Woudenberg, Monique Twijnstra, Olga Boogaers, Nies van Grondelle, Hanneke Waterschoot (neemt hier afscheid, maar blijft betrokken), Diane Hasken en Marianne de Fouw.

20141126_200813 kopie (1)

Onderdeel van een wereldwijde basisbeweging

De Brit Rob Hopkins startte in 2005 in zijn woonplaats Totnes (Devon, Engeland) het eerste Transition-initiatief. Totnes groeide uit tot de eerste Transition Town in Engeland. Inmiddels zijn er in heel Groot-Brittannië al vele tientallen Transition Towns en hebben nog veel meer gemeenten de ambitie om een Transition Town te worden. Het model slaat zo breed aan, dat het nu uitwaaiert over de hele wereld. Er is inmiddels een veelkleurig wereldwijd Transition-network. Meer informatie over de achtergrond van de beweging is te vinden onder het tabje achtergrond.
In de directe omgeving van Houten zijn ook Transition initiatieven gestart in o.a. Leidsche Rijn, Amersfoort, Baarn en de Bilt. Op de volgende landkaart zijn de meeste Nederlandse initiatieven weergegeven.

HULP!

Er zijn allerlei manieren om bij te dragen aan en mee te doen met Transition Town Houten. Hulp en ideëen zijn welkom! Op de pagina Meedoen vindt je hier meer informatie over.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s