Basiscursus voedselbossen

Bij een voedselbos worden ecologische principes van een natuurlijk bos benut om een verrassend grote variatie aan fruit, noten en eetbaar blad te produceren. Een voedselbos is tegelijkertijd een mooie plek, waar mensen, vogels en insecten graag verblijven. Voedselbossen zijn productief zonder schadelijke inputs als kunstmest of bestrijdingsmiddelen. Indien goed ontworpen kan ook volstaan worden met weinig beheer. Een (grote) achtertuin is al als voedselbos in te richten, maar ook stadsparken en agrarisch gebied zijn zeer geschikt.

In deze basiscursus leer hoe je belangrijke inhoudelijke kennis kunt benutten in de praktijk. Je maakt kennis met de geheimen van een succesvol voedselbos, leert hoe je inspeelt op plaatselijke omstandigheden en wat passend beheer is. Ook komt informatie over veel bijzondere plantensoorten aan bod.

Deze basiscursus wordt georganiseerd in samenwerking met de Botanische Tuinen van de Universiteit Utrecht. De drie inhoudelijke avonden en de eerste middagbijeenkomst vinden plaats op het terrein van de Botanische Tuinen bij Fort Hoofddijk (deel van universitair terrein de Uithof). De laatste middagbijeenkomst is in Voedselbos Makeblijde in Houten, nabij Utrecht.

Deelname aan de basiscursus kost 200,– euro voor vijf bijeenkomsten (inclusief entree Botanische Tuinen, koffie/thee en certificaat). Er is plek voor maximaal 15 cursisten.

De docenten
Wouter van Eck &  Xavier San Giorgi

Cursusdagen
Donderdag 2, 9 en 16 april 2015 van 19:30 tot 22:00
Zondag 12 en 19 april van 13.30 tot 16:00 uur

Aanmelden en meer informatie: Voedselbossen@gmail.com

 

Advertenties

2 thoughts on “Basiscursus voedselbossen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s